Information Om Quick-Lift.   

 

 

Historien kring QuickLiftens och firma Stetecs tillkomst startades i samband med att den speedwayåkande sonen i familjen, alltså Emil Lindqvist önskade sig en bänk eller ett bord som han kunde ställa upp cykeln på, så att han lättare kunde meka med sin hoj samt tvätta den på ett smidigare sätt.

 

Det var hösten 2004 som vi började fundera på ett servicebord, som senare kom att heta Quick Lift. Namnet gavs sig självt på grund av att det är så enkelt att själv få upp cykeln på en ergonomiskt riktig arbetshöjd, dessutom med motorn i gång, om man så önskar.

Konstruktionen är omfattande samtidigt som den är helt mekanisk, målsättningen har varit att ingen yttre tillförd kraft skall behövas, så som luft, el eller elhydralik för att driva den.

I stället har gasfjädrar använts, från början var det två stycken, men eftersom att Quick Liften har utvecklats med ett steg till så det nu fyra stycken gasfjädrar.

Genom den utvecklingen så finns Quick Liften i två modeller, en som heter Classic och lyfter 400mm från golvet samt modell GP som lyfter 400mm plus 300mm, alltså totalt 700mm. Vilket gör att man lättare kan välja om man vill sitta eller stå och arbeta med cykeln. Vill man så kan man börja med en Classic, för att senare komplettera med ett ombyggnadskit så får man en modell GP till sitt förfogande.

 

Referenser finns också, exempel på proffsförare och mekaniker som upptäckt fördelarna med det speciella servicebordet är

Team Jason Crump, Christian Hefenbrock,

Steve Johnston m.fl.

Speedwaygymnasiet i Hultsfred är en stor kund till oss...

Efterfrågan har gjort att vi har tillverkat flera mindre serier av liftar, för nu vet vi efter 4 säsonger att den fungerar mycket bra och därför finns det liftar på lager för omgående leverans.

 

 

För tillfället dinns det 2 stycken försäljningsställen. I England är det Alan Bellham.
Telefonnr. +44 1553 827422.

I Sverige är det Stetec i Hallstavik.

 

Fler återförsäljare sökes t.ex. i

Polen, Danmark och Tyskland.

 

Du kan även få hjälp med utförande av mototrimmning,

reparationer och metallarbeten i våran verkstad. 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2009 Lindqvists Racing